Tehnični pregledi

 

Tehnični pregled vozila je hiter in utečen postopek, v katerem se preverja tehnična brezhibnost vozila, ki je udeleženo v prometu. S tehničnimi pregledi torej preprečujemo male nevšečnosti in velike nevarnosti, ki jih lahko na cesti povzročijo neustrezna prevozna sredstva. Izvajajo jih strokovne organizacije, ki ugotavljajo podatke o vozilu, stanje delov, naprav in opreme vozila ter izpolnjevanje drugih zahtev za vozilo, določenih z zakonom in predpisi.

 

Kdaj na tehnični pregled?

Zakon določa, kako pogosto je nujno opraviti tehnični pregled. Za avtomobile in motorna kolesa so pravila naslednje:

  • prvi tehnični pregled mora biti opravljen, ko je vozilo staro 4 leta,
  • naslednji pregledi so vsaki 2 leti (do 8 leta starosti vozila),
  • nato vsako leto.

Običajno se tehnični pregled opravi pred podaljšanjem registracije. Če niste prepričani o tehnični brezhibnosti svojega vozila, pa se lahko na tehničnem pregledu oglasite kadarkoli. V izogib nevšečnostim ga priporočamo še posebej pred daljšimi počitnicami v tujini. V Regia Centrih takšen vmesni pregled vašega vozila opravijo brezplačno.

 

Kaj potrebujete za tehnični pregled?

Pred tehničnem pregledom se nanj pripravite in preprečite, da ga ne bi neuspešno opravili po nepotrebnem. S seboj prinesite vse potrebne dokumente: prometno dovoljenje, osebno izkaznico, vozniško dovoljenje ali dokument s fotografijo in potrdilo o skladnosti. Če nameravate istočasno urediti tudi registracijo, imejte pri sebi tudi zadnjo zavarovalno polico.

Preverite, ali imate veljavno prvo pomoč in ostalo obvezno opremo (ne pozabite preveriti, ali je rezervna pnevmatika še vedno v primernem stanju) in dovolj profila na pnevmatikah. Preverite, ali hupa in vse luči delujejo. Za kaj več, pa bo potreben že avtomehanik.

 

Kam na tehnični pregled?

Tehnične preglede opravljajo strokovno usposobljeni pregledniki v za to poobleščenih organizacijah. Eno vodilnih podjetij za opravljanje tehničnih pregledov pri nas je Regia Group.

V Regia Centrih v Ljubljani, Kranju in Brezovici bodo tehnični pregled opravili hitro in kakovostno. Hkrati lahko na enem mestu enostavno uredite še vse ostalo: registracijo in zavarovanje.

 

 

Spletno mesto za namen delovanja uporablja piškotke. Preberi več ...